Безплатни и анонимни тестове за СПИН в цяла България за Свети Валентин

Безплатни и анонимни тестове за СПИН в цяла България за Свети Валентин
Кампанията се провежда за десета поредна година от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Безплатни и анонимни тестове за СПИН ще се проведат в четвъртък на територията на цяла България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Това е вторият етап на Националната АНТИСПИН кампания „Животът е безценен“ и стартира днес, когато влюбените честват Свети Валентин.

Кампанията се провежда за десета поредна година от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, в партньорство с 28-те регионални здравни инспекции, 48 общини, над 50 неправителствени организации, над 200 училища.

Всички областни градове на страната, както и по-малки населени места, за пореден път се включват в Националната АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените.

Предвидените прояви са безплатно и анонимно изследване и консултиране за СПИН, популяризиране на отговорно сексуално поведение чрез раздаване на презервативи, информационни материали и беседи и развлекателни прояви като прожекции на филми, спектакли, игри, викторини, конкурси за авторски песни, любовни послания и стихове, арт акции за изработване на картини, пана и валентинки.

#СПИН #АНТИСПИН кампания #здравеопазване #тестове #Свети Валентин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници