Новият шеф на ДКЕВР въртяла незаконна търговия с цигари

Новият шеф на ДКЕВР въртяла незаконна търговия с цигари
Юлиана Иванова Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова, която е лично назначение на Бойко Борисов, е собственик на електронен магазин, който незаконно продава цигари, съобщава вестник „Труд“. 

Иванова притежава фирмата „Имидж код груп“, която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на „Метро“.

В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат.

Журналист на „Труд“ се регистрирал с фалшив адрес на babbetshop.com и направил заявка за покупка. В отговор получил имейл, потвърждаващ регистрацията. Но до редакционното приключване на броя не пристигнало потвърждение на поръчката.

На сайта може да си поръчате цигари онлайн на стекове от едни от най-големите компании в бранша - „Филип Морис“, „Импириъл“ и „ДжейТиАй“.

И трите дружества потвърдили пред „Труд“, че електронната търговия с цигари е незаконна и ги посъветвали да се обърнат към Агенция „Митници“.

От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн в България е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.

В сряда премиерът Бойко Борисов даде на новия шеф на ДКЕВР Юлиана Иванова 20 дни кредит на доверие и й поръча да „прочисти“ комисията и да провери как са се формирали цените на тока и парното.

Той се обърна към новата шефка на регулатора с думите „Отиваш и действаш!“ и й даде 20 дни, в които да покаже на какво е способна.

Това стана, след като Юлиана Иванова бе обявена за новия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в началото на правителственото заседание.

Заместник-министърът на икономиката Евгения Харитонова представи Иванова и посочи, че тя е инженер с дългогодишен опит в чужди компании като германския енергиен гигант RWE.

#Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #ДКЕВР #Юлиана Иванова #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници