Участник в протеста във Варна бил намушкан с нож

Участник в протеста във Варна бил намушкан с нож
Йеромонахът от храм „Св. Пророк Илия“ в село Александрия заяви, че се е включил в протеста като гражданин, но и като духовник, защото и храмовете изнемогвали от високите сметки за ток. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един от участниците в протеста срещу високите сметки за ток във Варна е бил намушкан с нож в сряда вечерта, предаде БГНЕС.

Малко след края на протеста във Варна един от участниците и организаторите му - Иван Петров, при качване в личния си автомобил е бил нападнат в гръб и намушкан с нож. 

Петров е приет в спешното отделение на варненската болница, където му се оказва лекарска помощ. Автомобилът му е бил паркиран на улицата зад общината.

По-рано Петров, който бе един от активните участници в митинга, заяви: „Истината е една. Нека всички да разберат. Днес провокативно ме питаха от медиите кой финансира протестите на хората. Никой не ги финансира. Хората излизат да си изкарат недоволството. Нека да ни охраняват полицаите, ама защо вадят жандармерия“. 

„Ние не излизаме да правим престъпления. Искаме тези мафиоти, които окрадоха народа, да си получат заслуженото“, заяви още Петров.

На протеста в сряда вечерта се събраха хиляди варненци. Свещеник с българското знаме поведе демонстрантите. Около 4000 души скандираха „Мафия“, „Българи – Юнаци“, „Енерго-Про вън“. Протестиращите носеха плакати с надпис: „Ставайте, робове“, „Спрете геноцида над българите“, „Варна – царство на терора“.

#Варна #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници