Свидетел от Тервел може да разреши случая „Белнейски“

Свидетел от Тервел може да разреши случая „Белнейски“
Лазар Колев продължава да твърди, че е невинен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само един от двамата тайни свидетели по делото „Белнейски“ е представен в пловдивския апелативен съд, съобщава „24 часа“.

Защитникът на Лазар Колев – Марин Марковски, упорито настояваше пред съда на 29 януари, когато процесът стартира отново след решение на Върховния съд, да бъдат допуснати за разпит двама души.

Единият от свидетелите излежавал присъда, а другият бил в чужбина.

Марковски не пожела да назове имената им, защото двамата знаели много важни неща и се страхувал за тяхната сигурност. Очаква се те да свидетелстват в полза на обвинения в убийството на Росица и Христина Белнейски – Лазар Колев.

Съдия  Евдокия Кемалова даде срок на Марковски да представи данните на двамата. Иначе ще ги заличи. Този срок вече изтече, а в деловодството на съда е представено само едно лице от град Тервел.

Според юристи това е свидетелят, който излежава присъда, съобщава още „24 часа“. Защитата на подсъдимия очаква показанията му да внесат обрат в процеса.

Съдебният процес започна отново на втора инстанция на 29 януари, след като Върховният касационен съд отмени доживотната присъда на подсъдимия Лазар Колев. Това става седем години след убийството на двете момичета.

Случаят „Белнейски“ засега остава мистерия заради многото неясноти, останали без отговори. През 2006 г. обезобразените тела на Росица и Христина от Пазарджик бяха открити в местността „Грамадите“ между Брацигово и Пещера от местен козар.

Децата бяха в неизвестност от 27 януари и бяха обявени за общодържавно издирване по искане на родителите им. Момичетата са видени последно живи на 28 януари в полунощ, когато са заснети на камера на Общинска банка в Пазарджик.

#Лазар Колев #Марин Марковски #Пловдивския апелативен съд #Върховния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници