Юлиана Иванова: Ще понеса санкциите, че незаконно търгувах с цигари

Юлиана Иванова: Ще понеса санкциите, че незаконно търгувах  с цигари
Иванова поясни, че ако се наложи, ще подаде оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Готова съм да си понеса санкциите за незаконната продажба на цигари, заяви председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР) Юлиана Иванова.

Иванова обясни, че преди две години, след като престанала да се занимава с енергетика, решила да разработи сайт за продажба на хранителни стоки във виртуалното пространство, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Явно обаче не сме спазили всички закони“, отбеляза председателят на ДЕКВР.

Тя посочи, че не е знаела, докато не видяла публикациите за това, че е незаконна продажбата на цигари, и след като разбрала, от сряда вечерта е спряна тази услуга.

Тя се извини на премиера Борисов за това, в което е забъркано името й, и обясни, че вече не е управител на фирмата, като нейното място е заел синът й.

„Това е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това. Грешка имам и аз обаче и ще си поема санкциите“, заяви Юлиана Иванова.

Иванова поясни, че ако се наложи, ще подаде оставка.

В сряда премиерът Бойко Борисов даде на новия шеф на ДКЕВР Юлиана Иванова 20 дни кредит на доверие и й поръча да „прочисти“ комисията и да провери как са се формирали цените на тока и парното.

Той се обърна към новата шефка на регулатора с думите „Отиваш и действаш!“ и й даде 20 дни, в които да покаже на какво е способна.

Това стана, след като Юлиана Иванова бе обявена за новия председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в началото на правителственото заседание.

Заместник-министърът на икономиката Евгения Харитонова представи Иванова и посочи, че тя е инженер с дългогодишен опит в чужди компании като германския енергиен гигант RWE.

#Държавната комисия по енергийно и водно регулиране #ДЕКВР #Юлиана Иванова #незаконна търговия #цигари #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници