Кметът на Павел баня е отстранен от длъжност

Кметът на Павел баня е отстранен от длъжност
Радевски може да се върне на поста си, след като приключат всички съдебни дела или когато прокуратурата внесе ново искане за възстановяването му. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Станимир Радевски е отстранен от длъжността кмет на Павел баня.

Окръжният съд в Стара Загора е постановил отстраняването на Радевски по внесено искане на Окръжна прокуратура, съобщи говорителката на Окръжна прокуратура - Стара Загора, Нейка Тенева, цитирана от БГНЕС.

Радевски може да се върне на поста си, след като приключат всички съдебни дела или когато прокуратурата внесе ново искане в съда за възстановяването му.

Кметът на Павел баня беше арестуван на 9 февруари от служители на сектор БОП – Стара Загора, и СПС – Стара Загора, под ръководството на Окръжна прокуратура.

Заедно с него в ареста беше задържан и концесионерът на плажа в града Теньо Паунов, който е съпруг на заместник-кмета на курортното градче Милена Паунова.

По първоначални данни за периода от 2.08.2004 г. до 10.11.2008 г. Радевски е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс на територията на града, като по този начин е ощетил общината с близо 803 800 лв.

Радевски бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева на 11 февруари.

#Павел баня #Станимир Радевски #Теньо Паунов #ощетяване #парична гаранция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници