НДСВ: Няма учудени от оставката на Дянков

НДСВ: Няма учудени от оставката на Дянков
Премиерът вече загуби шанса си за втори мандат, смята председателят на НДСВ Христина Христова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не знам дали някой се учудва, че някой министър на ГЕРБ си подава оставката – това е министърът, който най-малко 7 пъти ни „извади“ от кризата, който 4 години не намери начин да използва държавния бюджет за стимулиране икономиката на България“, коментира председателят на НДСВ Христина Христова оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Премиерът Бойко Борисов вече загуби шанса си за втори мандат, каза още Христова, цитирана от БГНЕС

„Хората излязоха на улицата да протестират срещу ЕРП-тата, но ние мислим, че те се бунтуват срещу управлението. Безхаберието и „калинките“ са полазили навсякъде и хората искат да се отърсят от този кошмар“, смята Христова.

„Има вече гласове за смяна на правителството. Такава ситуация не е била по време на прехода, но дори през 1997 година нямаше бунтове в 35 български града“, констатира Христова.

„Преди една година от НДСВ предупредихме икономическата криза да не стане социална и сега тя прерасна в бунт, бяхме пророци, но признаваме правото на хората. Причините са три: некадърното управление на ГЕРБ или направо демонтажът на управлението, на контролните институции и повсеместната бедност“, каза още Христова.

„Последиците от всичко това ще бъде показната екзекуция частното да стане в полза на държавното и ако сега премиерът се огъне пред натиска и национализира ЕРП-та, това ще бъде трагична грешка на управляващите, защото кой инвеститор ще посмее на инвестира тук“, запита тя.

Държавата допусна ДКЕВР да функционира като едно затворено общество. Какво е необходимо да се направи – смяна на управлението, либерализация на търговията с еленергия, контрол на държавните и частни монополи и НС да избира не само председателя, но и членовете на ДКЕВР, предлагат от НДСВ.

#Христина Христова #Симеон Дянков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници