„България на гражданите“: Мантрата за финансова стабилност остава в миналото

„България на гражданите“: Мантрата за финансова стабилност остава в миналото
Сбърканата финансова политика на управлението на Бойко Борисов и Симеон Дянков струва 800 млн. лева на данъкоплатците само през първите два месеца на годината, смята финансовият експерт Бисер Манолов. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

„С оставката на Дянков всички мантри за финансова стабилност остават в миналото“, така финансовият експерт на Движение „България за гражданите“ Бисер Манолов коментира оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

„От два месеца Движение „България на гражданите“ предупреждава, че бюджетът за 2013 година ще се провали и няма да може да бъде изпълнен. Предупреждавахме, че през април ще се наложи корекция. Явно тази наша прогноза е била надценена. Това се случва в момента“, каза още Манолов, цитиран от БГНЕС.

По думите му сбърканата финансова политика на управлението на Бойко Борисов и Симеон Дянков струва 800 млн. лева на данъкоплатците само през първите два месеца на годината.

Това е размерът на новоемитирания държавен дълг, който правителството беше принуден да вземе, за да запуши дупката в бюджета. В края на управленския мандат на Бойко Борисов финансите са в катастрофално състояние, коментира Манолов.

„За целия мандат изхарчените безидейно пари от правителството вече наближават 7 млрд. лева“, допълни финансовият експерт.

#Бисер Манолов #Симеон Дянков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници