Коалиция за България излиза от парламента

Коалиция за България излиза от парламента
Няма какво повече да правим в Парламента, каза лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на Коалиция за България прие препоръката на Изпълнителното бюро на БСП и реши да не участва в пленарни заседания и в заседанията на комисиите на Народното събрание до края на настоящата седмица, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Предстои допълнително решение в зависимост от развитието на ситуацията в страната, се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Парламентарната група напълно споделя и подкрепя позицията за необходимостта от оставка на кабинета, общи политически консултации и провеждане на предсрочни парламентарни избори, посочват от БСП.

Никакви оставки и промени в правителството, предприемани в пристъп на паника, няма да решат същинския проблем на властта, която не защитава интересите на хората, а на монополите, се казва още в изявлението.

От БСП посочват, че само радикална промяна за възстановяването на демократичната и социална държава и промяна на посоката на управлението може да е решение на проблемите днес.

Изключение от бойкота на заседанията на парламента ще бъде направено само за предстоящото заседание на Комисията по труда и социалната политика поради предвиденото обсъждане на проблемите на майките с малки деца и на хората с увреждания, се заключава в съобщението.

#Сергей Станишев #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници