Цветанов: Отиваме към предсрочни парламентарни избори

Цветанов: Отиваме към предсрочни парламентарни избори
Действията на полицията на протеста бяха премерени, каза Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Премиерът винаги е бил за ненасилие по улиците на държавата и когато вчера имаше ясно изразена агресия за провокация, всяко едно действие на полицията в този момент щеше да е с много по-тежки поражения, щяха да пострадат и невинни хора“, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, след като премиерът Бойко Борисов депозира в парламента оставката на кабинета.

Цветанов посочи, че действията на полицията са били премерени, съобщи БГНЕС.

„Полицията изключително не позволи да се нарушава общественият ред и предприе действия в рамките на закона. По време на вчерашните протести дори полицаите с щитовете бяха без оръжие - за да няма спекулации и да не се търси тази провокация, която вчера се демонстрира“, коментира Цветанов.

Справката от СДВР за задържаните лица след вандалските прояви в София е, че 25 души са задържани, голяма част от тях са криминално проявени, уточни Цветанов.

„Премиерът беше много ясен. Българските граждани са тези, които ще преценят дали днешният акт на оставка на правителството е правилен, и премиерът няма да излага на опасност бъдещите граждани. За мен е важно какво ще предприеме избирателят, когато има провеждане на демократични избори“, подчерта Цветанов.

„Българинът е доказал, че нормалното функциониране на всички институции става след избор, който се прави в демократична държава. Затова премиерът подаде оставка и по този начин отиваме към предсрочни парламентарни избори“, каза още вицепремиерът.

„Българските избиратели да преценят какво е направило българското правителство през тези години. Всички министри са натоварени и са положили максимални усилия за държавата след погрома и разрухата след Тройната коалиция“, обяви Цветанов.

„Не искам колегите министри, а и премиерът - това, което показа като поведение, да са изкупителната жертва за всичко това, което се случва“, подчерта Цветанов.

„Политическа партия ГЕРБ няма да участва в политически консултации за нов кабинет в рамките на 41-во НС, българските граждани са тези, които ще преценят кой какво иска да има като управление“, заяви Цветанов.

Той посочи, че договорът за газа е единственото, което това правителство е подписало в сферата на енергетиката. „И това доведе до намаляване на цените на газа“, коментира още Цветанов.

#Цветан Цветанов #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #протест #София #сблъсъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници