Кметът на Бургас Димитър Николов: Нямам капацитет за премиер!

Кметът на Бургас Димитър Николов: Нямам капацитет за премиер!
Кметът на Бургас Димитър Николов отхвърли предположението, че може да оглави евентуално експертно правителство след оставката на Кабинета „Борисов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на Бургас Димитър Николов отхвърли предположението, че може да оглави евентуално експертно правителство след оставката на Кабинета „Борисов“.

„Нямам капацитет за премиер“, заяви той и изрази уважение към решението на министър-председателя да се оттегли от властта. Димитър Николов подчерта още, че не е получавал предложения да заеме такъв пост, предаде Радио „Фокус“ – Бургас.

Кметът на морския град отказа да коментира възможните следващи ходове в създалата се политическа криза с аргумента, че има „достатъчно главоболия“ с проблемите на Бургас.

„Ето днес учредяваме асоциация по друг европейски проект, по който кандидатстват всички общини от областта. Надявам се на разумни и балансирани предложения, но най-важното е, че не сме 1997 г. и огромната зависимост на общините от европейските проекти ни поставя в едно много несигурно положение“, коментира Димитър Николов.

Той подчерта, че всички кметове разчитат на реализиране на подписаните проекти и на тези, които чакат одобрение. Димитър Николов изрази опасенията си, че „стъписването“ в управляващите органи ще забави изпълнението на проектите заради смените на министри и министерства, от които това зависи.

„Надявам се да не е така, но няма да има кой да носи отговорност и кой да поема смели управленски решения, за да се бутат проектите напред. Няма да давам за пример Бургас. Разчитаме на разум“, каза Димитър Николов.

Той посочи, че администрацията на Бургас вече е заявила своята подкрепа към гражданските протести срещу високите сметки за електричество. Градоначалникът отбеляза още, че отношенията между Общината и EVN не са много добри след взрива на трафопоста в жилищна сграда в центъра на Бургас през лятото.

„Мисля, че вече трябва хората да се успокоят и дано не влезем в една спирала на несигурност. Дано не се стигне дотам“, каза Димитър Николов.

#Борисов #оставка #Бойко Борисов #Димитър Николов #кмет на Бургас #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници