Цветанов: „Наглият“ Цветанов задържа „наглите“, които отвличаха в мандата на Михаил Миков

Цветанов: „Наглият“ Цветанов задържа „наглите“, които отвличаха в мандата на Михаил Миков
Извинявам се на българските избиратели за всичко това, което изтърпяваме в момента, каза Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Наглият“ министър Цветанов задържа „наглите“, които отвличаха в мандата на Михаил Миков. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при дебатите за оставката на правителството в отговор на думите на депутата Михаил Миков, че Цветанов е нагъл.

„През 2009 г. - контактите на Станишев с лица, които участваха в изборите... „Информационно обслужване“ от кой се управляваше и беше фактор в него? Защо се изчервявате, придобивате цвета на вашата партия? Забравихте ли за договора Хохегер? Защо тези пари бяха похарчени по този начин? За да демонстрирате колко сте добри в политиката в Брюксел? По Хохегер, това лице, осъдено в Австрия, вие сте имали срещи с него. Защо не дадете отговор - дали някой в тези монополи има близки хора от дадените семейства, които са тук вляво? Защо не кажат дали техни синове или членове на семейства не работят в ЧЕЗ“, попита Цветанов, като се обърна към Христо Бисеров.

„Назначихте персонално заместника си Калин Славов, който беше приближен с Азер Меликов, който трябваше да реализира паспортите за българска самоличност. Азер Меликов и Калин Славов промениха експертността и заложиха на политическата връзка“, каза Цветанов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„България е член на Съвета на Европа от 1992 г. От 2001 до 2009 г. България има най-критичните доклади за този период, наложен мониторинг за корупция, организирана престъпност, полицейско насилие. Преди месец този мониторинг падна. За мен е важно каква е оценката на европейските институции и на тези партньори, които се борят ефективно срещу организираната престъпност, а не тези, които я толерираха“, добави вицепремиерът.

„Извинявам се на българските избиратели за всичко това, което изтърпяваме в момента, но това са важни стъпки, за да можем да стабилизираме държавата, за да можем да използваме европейската солидарност“, каза Цветанов.

#правителство #оставка #дебат #Народно събрание #Станишев #Михаил Михов #Цветан Цветанов #Христо Бисеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници