Местан: Докарахте вместо танкове трактори

Местан: Докарахте вместо танкове трактори
В спокойна среда ще загубите изборите, обяви Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В спокойна среда ще загубите изборите, затова днес докарахте пред парламента държавните служители, докарахте вместо танкове – трактори, за да нагнетите напрежение, за да предизвикате граждански конфликт. Няма да ви се случи“, обяви председателят на ДПС Лютви Местан в Народното събрание, след като парламентът прие оставката на правителството на премиера Бойко Борисов.

„Избирателите на ДПС ще бъдат на висотата на гражданската си зрелост и ще дадат своя принос тези избори да се проведат в спокойна среда“, обяви Местан, цитиран от БГНЕС.

ДПС е партията, която в началото на прехода към демокрация превърна, трансформира болката от Възродителния процес във воля за обща държавност, каза още Местан.

В началото на демократичните промени анализаторите отвъд океана предвиждаха етническия конфликт, който предизвика потоци от кръв, обяви лидерът на ДПС.

Протестирам срещу опита ритуално да се злепостави един политик, който получи легитимност като архитекта на българския етнически модел, каза Местан.

Възразявам партията, създадена от него, да се въвлече в сценарий за обслужване на тясно политически цели на все още управляващата партия ГЕРБ, посочи още лидерът на ДПС.

Ние, в ДПС, знаем, че последният пристан на всяко тоталитарно управление е етническият конфликт, но имаме толерантни избиратели, които няма да ви осигурят този последен пристан, добави Местан.

#Лютви Местан #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници