Дясноцентристите се обединиха в нов Съюз на демократичните сили

Дясноцентристите се обединиха в нов Съюз на демократичните сили
Слагаме началото на един демократичен съюз, който трябва да се изправи срещу „отечествения фронт“, провъзгласен от БСП, обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическите партии от дясноцентристкото пространство се обединиха в нова политическа платформа, която определя политиките и ценностите на новия Съюз на демократичните сили, съобщиха от пресцентъра на СДС.

В нея влизат Съюз на демократичните сили, Обединени земеделци, Радикалдемократическа партия в България, Българска социалдемократическа партия, Движение „Гергьовден“ и гражданско сдружение „Патриот“.

Със създаването на Съюза на демократичните сили десните партии поставят ново начало на партньорството в демократичната общност в България, което предлага ефективни решения на неотложните икономически, социални и политически проблеми, се посочва в съобщението.

Всички лидери на партии в Съюза на демократичните сили се обединиха около желанието си за изчистване на псевдополитическите елити и създаване на една нова морална и съвремена политика, посочват от СДС.

„Днес ние слагаме началото на един демократичен съюз, който трябва да се изправи срещу „отечествения фронт“, провъзгласен от БСП, за да направим невъзможно отново БСП и ДПС да се върнат на власт“, заяви председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов.

„Съюзът на демократичните сили ще работи за това провалените политици на прехода, които са в основата на проблемите на всеки един от нас и всеки български гражданин изпитва на гърба си в ежедневието, политици като Станишев, Доган, Костов и Кунева да не бъдат част от развитието на България“, каза още Кабаиванов.

„Ние сме убедени, че в държавата трябва да се случат много важни и сериозни неща през следващите месеци. Със широк обществен дебат и консенсус трябва да вървим към една съвременна България, която минава през Велико Народно събрание и промяна на Конституцията“, обяви лидерът на СДС.

#Емил Кабаиванов #Сергей Станишев #Ахмед Доган #Иван Костов #Меглена Кунева #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници