Иван Костов: Плевнелиев знае, че са необходими мерки срещу монополите

Иван Костов: Плевнелиев знае, че са необходими мерки срещу монополите
Ако бях на мястото на Плевнелиев, щях да направя широки консултации с всички хора, които изразяват мнението на обществото, обяви Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев има вярна представа за това какво би трябвало да се направи в момента, откъде идва голямата причина за социалната криза - монополите, и че трябва да се вземат мерки, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод изявлението на президента Росен Плевнелиев след приетата от депутатите оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов.

„Категорично се присъединяваме към него, че протестите на хората не трябва да завършват с вандализъм", каза още Костов.

По думите му няма по-важна задача от прозрачни избори.

Той призна, че го смущава желанието на държавния глава за консултация с всички парламентарно представени партии, защото "има крайно екстремистки изхвърляния на някои партии".

"Изключителното бързане означава излагане на огромен риск на президентската институция. Президентът не трябва да бърза. Той трябва да прецени изключително много обстоятелства", коментира още лидерът на ДСБ.

На въпрос какво би направил, ако беше на мястото на Росен Плевнелиев, Костов отговори: "Щях да направя широки консултации с всички хора, които изразяват мнението на обществото".

"Дайте време на хората, които излязоха на улицата, да си съставят политическо представителство", призова Иван Костов.

Костов определи изявлението на Бойко Борисов, че Ахмед Доган е бил организирал атентат срещу него, като опит за подмяна на дневния ред.

#Иван Костов #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #Росен Плевнелиев #Президент на България #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници