Цецка Цачева: Не намерихме баланса в управлението

Цецка Цачева: Не намерихме баланса в управлението
Ние имаме не само политическа криза, но и криза на държавността, заяви Цачева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ние имаме не само политическа криза, но и криза на държавността,  заяви в „Седмицата" на "Дарик" председателят на парламента Цецка Цачева.

По думите й е много рано да бъдат направени изводите. Народното събрание продължава да работи, макар че дните му са преброени.

„Не намерихме баланса в управлението", допълни Цачева.

„Питала съм вече бившия министър на финансите защо трябваше да бъдем по-големи отличници и отговор не съм получила, Въпросът, на който отговор няма, е защо дефицитът е трябвало да бъде 0,5% в края на 2012 г.", каза председателят на НС.

Цачева бе категорична, че управлението на ГЕРБ трябва да се оценява и в контекста на цялата европейска ситуация. „Единствената възможна политика, различна от тази на ГЕРБ, е увеличаване на дефицита", смята председателят на Народното събрание.

„Ние се стремяхме да постигнем максимално съгласие относно актовете, които сме длъжни да оставим на служебното правителство, за да може то да работи без парламент", каза още Цачева. По думите й приоритетите са начертани от президента Росен Плевнелиев по време на консултациите с всички парламентарни групи.

Още в понеделник ще бъде внесено предложението за промени в Закона за енергетиката, които да позволят намаляване на цената на тока. Вторият акт, който трябва да бъде приет до разпускането на парламента, е свързан с енергийната ефективност. Той ще бъде разгледан във вторник на извънредно заседание.

Парламентът ще наложи мораториум, свързан със застрояването на Черноморието и казуса с дюните.

#Цецка Цачева #Народно събрание #управление #протести #правителство #оставка #ГЕРБ #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници