В. "Миллиет" за България: Още един съсед рухна

В. "Миллиет" за България: Още един съсед рухна
Изобщо не бяхме чували преди някой премиер да излезе и да подаде оставка, заявявайки: "не искам да съм част от правителство в страна, където полицията бие хората, пише Коен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Още един съсед рухва!", пише турският вестник "Миллиет" за политическата ситуация в България, съобщи БТА.

Автор на статията е известният турски журналист Сами Коен.

"Изобщо не бяхме чували преди някой премиер да излезе и да подаде оставка, заявявайки: "не искам да съм част от правителство в страна, където полицията бие хората", пише Коен и добавя: "хубаво е да знаеш кога да се оттеглиш навреме, но не е ясно доколко това ще помогне за изваждането на България от икономическата криза".

Журналистът посочва, че високите сметки за електричество са станали последната капка, с която чашата е преляла. В материала са цитирани данни за безработицата и средната заплата у нас, а корупцията и организираната престъпност са посочени като "други фактори, помрачаващи" общата картина.

"България не е успяла да се освободи от последствията от комунизма, бюрокрацията е запазила някогашната си тромавост, а в икономическата система не бяха направени необходимите радикални реформи", оценява още Коен.

#България #Бойко Борисов #политическа ситуация #премиер #икономическа криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници