Британският премиер поздрави Борисов за "Хизбула"

Британският премиер поздрави Борисов за "Хизбула"
Камерън изрази „големите си адмирации за ясната позиция на правителството на Борисов за ролята на „Хизбула" в атентата на бургаското летище. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британският министър-председател Дейвид Камерън беше първият европейски лидер, който публикува изявление за своя български колега Бойко Борисов, след като водачът на ГЕРБ подаде оставка, пише информационната агенция Юрупиън джуиш прес, цитирана от информационна агенция "Фокус".

Камерън изрази „големите си адмирации за ясната позиция на правителството на Борисов за ролята на „Хизбула" в атентата на бургаското летище", след като София публикува доклад, че атаката срещу израелски туристи от миналата година е свързана с ливанската шиитска група.

Терористичният акт на летище „Сарафово" в Бургас стана на 18 юли 2012 г. Тогава загинаха шестима израелски туристи и българският шофьор, а над 30 души бяха ранени.

Израел и САЩ многократно призоваха ЕС да определи „Хизбула" като терористична организация, но 27-членният блок все още не е отговорил официално на призивите за действие.

Същевременно, бурни протести в цяла България предизвикаха Бойко Борисов да подаде оставка, след като 15 души бяха хоспитализирани, а още 25 бяха арестувани след сблъсъци с полицията.

Последните опити на премиера да стабилизира ситуацията в най-бедната страна на ЕС, включително намаляването на цените на електроенергията, бяха безрезултатни.

#Дейвид Камерън #Бойко Борисов #„Хизбула" #Бургас #атентат #Израел #САЩ #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници