Самозапалилият се Пламен Горанов e извън опасност

Самозапалилият се Пламен Горанов e извън опасност
Пламен Горанов Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Пламен Горанов, който се запали малко преди протестите на 20 февруари пред общината във Варна, продължава да е в тежко, но стабилно състояние, заяви за БГНЕС началникът на болница Варна към ВМА-София, полковник д-р Ивайло Въжаров.

В момента Пламен е в медикаментозна кома, за да се избегнат болките и стресът, докато продължава периодът на реанимация.

Пламен активно се включва в многохилядните протести във Варна против управлението на ГЕРБ, корупцията, бедността и непосилните сметки за ток. В отчаянието си от положението, той се самозапали пред сградата на общината във Варна. Полицаи са помогнали той да бъде изгасен, а после е откаран в болница в критично състояние с 80% изгаряния по цялото тяло. Според разследващи, Пламен е излял между 3-4 литра бензин по тялото си.

36-годишният мъж е човек с изявена гражданска позиция. Според негови близки той е бил един от хората, които на 22 август 2012 г. сложиха качулки на паметника на Българо-съветската дружба във Варна, в подкрепа на арестуваните членове на руската пънк група „Пуси Райът“. Завършил е икономичския техникум, а след това – Стопанската академия в Свищов. В момента има фирма за височинна изолация в Добрич.

#Пламен Горанов #Варна #протест #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите