Intel представи новата мобилна платформа CloverTrail+

A A+ A++ A

Intel се отчете в Барселона с новата си мобилна платформа CloverTrail+, с която американците се надяват да настъпят по-сериозно в света на смартфоните. Новостите спрямо досегашните Medfield процесори са доста. CloverTrail+ също е произведен по 32nm процес. С това обаче приликите свършват. Новият чип разполага с двуядрен процесор, който ще се предлага в три разновидности - на 1.2, 1.6 и 2.0 Ghz. Подобно на своя предшественик CloverTrail+ поддържа Multithereading, така че системите ще разполагат с 4 логически процесора.
Най-големите нововъведения са при видеото. Новата платформа залага на PowerVR SGX544MP2, която е една идея по-мощна от използваната от Apple в чипсетите A5/A5X и има пълна поддръжка на DirectX 10.
Според Intel новият чипсет ще има същото потребление на енергия, както и относително икономичния Medfield, което, ако се окаже вярно, ще е сериозен плюс. Новост е и поддръжката на 42Mbps DC-HSPA+ (Category 24), както и на скорости за качване до 21.5 Mbit. За момента CloverTrail+ не поддържа официално LTE, но е твърде вероятно съвсем скоро и това да се промени.
Поддържаните камери имат резолюция до 16 Mpix, а вградената памет според референтния дизайн на Intel е 2GB.
За момента все още няма официално анонсирани телефони с CloverTrail+, но според Intel такива ще има скоро от Lenovo и Motorola.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите