Отпуснаха 6,8 млн. лева за възстановяване на щети от бедствия

Отпуснаха 6,8 млн. лева за възстановяване на щети от бедствия
6 873 662 лева за преодоляване на последиците от бедствия отпусна Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

6 873 662 лева за преодоляване на последиците от бедствия отпусна Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Редовната среща на комисията беше председателствана от министъра на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов, съобщи „Дневник“.

Участниците в срещата одобриха 1 545 000 лева за възстановяване на разрушен мост между хасковските села Долни Главанак и Малки Воден.

Комисията предостави финансиране и за мостовото съоръжение над река Мали Лом край село Сваленик, както и за изграждането на подпорни стени в с. Припек.

Осигурени са средства и за аварийно-възстановителните и неотложните дейности по почистването на пътищата и улиците, затрупани от скални маси на територията на община Неделино.

Комисията реши да възстанови разходи за 1 223 225 лева, извършени от Единната спасителна система на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната при овладяване и потушаване на миналогодишните горски и полски пожари на територията на областите Кюстендил, Благоевград и Кърджали, както и дейностите по неутрализиране на невзривените бойни припаси, открити край село Лозенец.

#Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници