Местан: Давам Борисов на прокуратурата заради Доган

Местан: Давам Борисов на прокуратурата заради Доган
Лютви Местан настоява случая да бъде разследван. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Утре ще внеса писмено искане до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да образува наказателно преследване срещу Бойко Борисов, заради обвиненията, че Ахмед Доган е поръчал убийството му,  заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

"Искането ще бъде да се образува наказателно преследване първо за нарушаване на закона за класифицираната информация и второ за набеждаване, което вече засяга конституционните устои на Република България", уточни Местан, цитиран от информацонна агенция "Фокус".

Той е заявил намерението си както на Консултативния съвет за национална сигурност, така и на президента, тъй като се е оказало, че медийното сезиране не е достатъчно.

„На какво основание, кой е Бойко Методиев Борисов, че да се поставя над законите и да огласява безнаказано класифицирана информация в директно предаване по националната телевизия”, попита Лютви Местан.

Това не може да остане без последствия, допълни Местан. Той каза също, че директорът на НРС ген. Драгомир Димитров е направил проверка.

„Моят въпрос беше има ли в тези материали достатъчно безспорни данни, които дадат право на министър-председателя да твърди, че г-н Доган е поръчител на атентат срещу него.

#България #Сотир Цацаров #Лютви Местан #Консултативния съвет за национална сигурност #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници