Станишев: Общите политически послания не вършат работа

Станишев: Общите политически послания не вършат работа
Станишев припомни позицията си, че всички протести са започнали от мизерията, до която хората са докарани през последните години. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подготвя се становище, което за мен не е достатъчно силно, ясно и категорично като позиция, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Аз отстоявах да има много по-ясни ангажименти от страна на правителството и парламента за мерки, които да доведат хората до облекчаване на тяхното социално положение", каза Станишев след края на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, цитиран от БГНЕС.

Станишев припомни позицията си, че всички протести са започнали от мизерията, до която хората са докарани през последните години.

"Това, че сметките за ток се покачиха рязко, необяснимо, има остро чувство за несправедливост, за усещане за липса на държава, която да върши своите функции и задължения", коментира той.

"И според мен трябваше КСНС, както и парламентът да имат много по-ясни позиции, които да вдъхнат увереност на хората, че значителна част от техните искания, са удовлетворени или се търсят конкретни решения", каза още лидерът на червените.

Сергей Станишев посочи, че затова и той настоявал и на КСНС да влезе препоръката към НС. Сред тях са конкретните мерки, които той обяви по- рано, с които да се насочат енергийните помощи от есента към този момент за 300 000 български граждани.

"Трябва нещо конкретно и ясно да се заяви като ангажимент, а не само обши политически послания", категоричен е Станишев.

Докладите на министрите, според него не са достатъчни като анализ на ситуацията и причините, които изкарали хиляди на улиците, защото те според него са много дълбоки.

"Те придобиха острота по време на управлението на г-н Борисов, затова неговото отсъствие е неразбираемо за мен. Още повече, че той и вчера се държеше, връщайки мандата като обидено момче, а не като държавник, който носи отговорности, макар и в оставка", каза Станишев.

#БСП #Сергей Станишев #Бойко Борисов #президент #оставка #правителство #криза #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници