Арестуваха дедесари, окрали 3 млн. лева от държавата

Арестуваха дедесари, окрали 3 млн. лева от държавата
Участниците в групата, с помощта на контролирани от тях фирми, подпомагали реално действащи фирми да избегнат плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Група дедесари, ощетили държавата с 3 млн. лева, са закопчани за 24 часа при съвместна акция на служители на ГДБОП, Следствения отдел на Специализираната прокуратура, служители на НАП и Сектор БОП – Велико Търново, предаде Дарик.

В хода на операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са претърсени шест адреса - жилища, офис, банкови трезори и производствено предприятие на територията на София и Велико Търново. Иззети са голямо количество търговски, счетоводни и други документи, сертификати за електронен подпис, печати на дружества и други, съобщават от МВР.

В хода на разследването е установено, че участниците в групата, с помощта на  контролирани от тях фирми, подпомагали реално действащи фирми да избегнат плащането на данъчни задължения в особено големи размери, за което получавали имотна облага.

Групата осъществявала престъпната си дейност посредством „верига" от фирми и множество фиктивни сделки между тях. Те декларирали вътреобщностно придобиване на олио от регистрирани в Европейския съюз фирми.

#ГДБОП #ДДС #София #Велико Търново.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници