ГЕРБ вече не подкрепя кмета на Варна

ГЕРБ вече не подкрепя кмета на Варна
Кметът на Варна Кирил Йорданов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ оттегля подкрепата си за кмета на Община Варна Кирил Йорданов, предаде информационна агенция "Фокус".

Това стана ясно на извънреден брифинг на областна структура на ГЕРБ във Варна.

Областният координатор на партията Иван Портних съобщи, че позицията е съгласувана лично с премиера в оставка Бойко Борисов и цялото ръководство на партията.

„Когато хората и обществото изпитват липса на доверие към дадена позиция или институция, е редно гласът им да бъде чут”, каза Иван Портних.

Според Портних, ескалира изкуствено напрежение, породено от личните амбиции на определени хора.

"Ако трябва да направим по дълбок анализ на ситуацията – ескалира се напрежение, което бих окачествил като изкуствено, породено от личните амбиции на определени хора, които се опитват този протест на хората с конкретни проблеми да бъде насочен в друга посока. Истина е, че се отделят огромни ресурси и средства това да е факт към днешна дата. Не сме в нито един момент подходили безотговорно. Това, че днес сме тук и сме се събрали, е единствено през призмата на това, че сме гледали без да се опитваме да бъдем популисти, а да свършим това, което е добро за града ни”, каза още Иван Портних.

В петък кметът на Варна Кирил Йорданов обяви категорично, че няма да подаде оставка, докато тя не бъде поискана от ГЕРБ.

„Няма да подам оставка, докато решение за това не бъде взето от висшия орган на партията (ГЕРБ), която е издигнала кандидатурата ми“, каза Йорданов на поредната си спешно и извънредно свикана пресконференция.

#Варна #Кирил Йорданов #Иван Портних #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници