ГЕРБ няма да издига кметове за депутати

ГЕРБ няма да издига кметове за депутати
За депутати от ГЕРБ могат да бъдат номинирани и граждани, които не са членове на партията, но работят в интерес на обществото и държавата – общественици, учени и други. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидат-депутати, реши ГЕРБ.

Това не важи за общинските съветници от ГЕРБ, за които обаче има ограничение – до 20% в една кандидатска листа от всички действащи общински съвети от една област, става ясно от приетите от партията критерии, на които трябва да отговарят всички номинирани от партията кандидати за народни представители.

За длъжността могат да бъдат номинирани членове и симпатизанти на ГЕРБ, които са „лоялни към партията и са доказали, че работят за авторитета й, както и решаване на проблемите на българските граждани“, се уточнява в писмо до медиите от управляващата политическа формация, цитирано от Би Ти Ви.

За депутати от ГЕРБ могат да бъдат номинирани и граждани, които не са членове на партията, но работят в интерес на обществото и държавата. Сред тях могат да са общественици, учени и т.н., се посочва в писмото.

Сред другите допълнителни условия пред бъдещите депутати от ГЕРБ са предишно членство в друга партия да не е дискредитирало кандидата, кандидатите да имат съществен принос в развитието на ГЕРБ, да не е придобито имотно състояние от престъпна дейност или при условията на „конфликт на интереси“.

Номинациите за кандидати за народни представители ще се проведат на общински събрания, проведени във всички районни структури на партията до 17 март.

#ГЕРБ #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници