Яне Янев и Марешки се хванаха за гушите

Яне Янев и Марешки се хванаха за гушите
Янев и Марешки бяха първи политически приятели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като в неделя бе разтурена коалицията „РЗС и Марешки“, Яне Янев и собственикът на верига аптеки Веселин Марешки продължиха взаимните обвинения за връзки с компрометирани бизнесмени, съобщава в. „Дневник“.

В интервю за ТВ7 тази сутрин Марешки заяви, че Яне Янев е криел, че „се е разбрал с Цветан Василев и че там всичко е платено“, а по-късно Янев нарече тези твърдения „пълни измишльотини“ и обвини доскорошния си коалиционен партньор, че е разпределял места в листите заедно с енергийния бизнесмен Христо Ковачки.

Марешки каза още: „И се е разбрал с него (собственикът на Корпоративна търговска банка Цветан Василев - бел. ред.) и даже искаше да направи среща, за да се разберем. Още преди 10 дни съм обявил, че развалям коалицията... Преди 10 дни на Яне Янев съм му обявил, че развалям коалицията“.

Потърсен от „Дневник“ за коментар, Янев заяви, че не познава Цветан Василев, никога не се е срещал с него и твърденията на Марешки са пълни измишльотини.

„Хванахме достоверна информация от хора, които са присъствали, че Марешки се е срещал с Ковачки, и това препълни чашата на нашето търпение“, обоснова Янев поредната си раздяла с варненския бизнесмен. Според Янев бившият му партньор и собственикът на няколко топлофикации и мини Христо Ковачки са разпределяли „директно места в листите за доста райони по морето, както и в Перник, в Кюстендил, във Враца, в Плевен“.

Янев отрече и твърденията на Марешки, че от дни е развалил коалицията.

Двамата се събраха през ноември 2012 г., когато подписаха коалиционно споразумение. Три години по-рано, през пролетта на 2009 г., Марешки напусна партията на Янев, от чиято листа беше избран за общински съветник във Варна. Последваха заплахи за разследване на Марешки от страна на ДАНС и прокуратурата.

#Яне Янев #Веселин Марешки #РЗС #Цветан Василев #Христо Ковачки #ДАНС #прокуратурата #коалиция #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници