Samsung Galaxy S IV ще има нов тип AMOLED дисплей

Samsung Galaxy S IV ще има нов тип AMOLED дисплей
A A+ A++ A

Броени дни преди събитието на Samsung в Ню Йорк, на което очакваме да видим следващия представител на серията Galaxy S, онлайн продължават да се промъкват повече детайли за възможностите на устройството. Поредната порция отново идва от сайта SamMobile и от нея разбираме, че компанията ще добави някои интересни технологии.

Например floating touch, която вече видяхме в Sony Xperia sola. Тя позволява да управлявате курсор върху екрана като движите пръст над повърхността на дисплея. Samsung вече предлага функцията Air View, но засега тя се използва в Galaxy Note II и разчита на стилуса S-Pen.

Според SamMobile Galaxy S IV ще разполага и с нов тип дисплей. Той ще е AMOLED с full HD резолюция, но ще е изработен по технология с името green PHOLED, което разчита на жълтите и зелените пиксели, за да направи панела с 25% по-ефективен и намали консумацията на енергия. Въпреки това има прототипи и със Super LCD3 дисплеи.

Очаква се смартфона да се появи на пазара с Android 4.2.1, но скоро след това ще получи ъпдейт до Android 4.2.2. Камерата ще е 13МР с функция за 360-градусови панорами, каквато вече присъства в Android 4.2 под името Photosphere, но в устройството ще се казва Samsung Orb. Очакваме още осемядрен процесор Exynos Octa с 2GB RAM и нова версия на интерфейса TouchWiz Nature, но се говори и за версия с чип Qualcomm Snapdragon 600.

http://www.sammobile.com/2013/03/08/galaxy-s-iv-to-have-floating-touch-and-green-pholed-material-amoled-display/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници