Бургазлии протестираха срещу приватизацията на БДЖ

Бургазлии протестираха срещу приватизацията на БДЖ
Десетки протестиращи се събраха на площада пред съдебната палата в Бургас с плакати с надписи „Долу ръцете от БДЖ и Пристанището" и „Докога ще разпродавате България?". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бургазлии излязоха на протест в събота, за да изразят несъгласието си с приватизацията на БДЖ "Товарни превози".

Десетки протестиращи се събраха на площада пред съдебната палата в Бургас с плакати с надписи „Долу ръцете от БДЖ и Пристанището" и „Докога ще разпродавате България?", съобщи „Фокус".

Те скандираха „Мафия", „Българи юнаци", „Елате с нас, протестът е за вас!"

През цялото време полиция охраняваше шествието, като жандармерията очакваше множеството пред сградата на електроразпределителното дружество, където те не се спряха.

Пред централната гара протестиращите се обявиха против приватизацията на БДЖ "Товарни превози", като заявиха, че железницата трябва да е на хората.

След това със скандирания и развети знамена и плакати хората се отправиха към пристанището, където също ги очакваше полиция.

До пререкания с органите на реда не се стигна.

Пред пристанището, където приключи протеста, недоволните бургазлии заявиха, че не трябва да се продава едно печелившо предприятие като пристанището, че съда трябва да контролира всички сделки по приватизация, да има по-голям контрол.

#Бургас #протест #приватизация #БДЖ "Товарни превози"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници