Цветан Цветанов: Оставям подредено МВР

Цветан Цветанов: Оставям подредено МВР
Успяхме да дадем по-голяма публичност на работата на министерството, каза Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В МВР оставям една подредена система и осъществени реформи, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов.

„Успяхме да дадем по-голяма публичност на работата на министерството“, каза Цветанов пред БНТ.

Той изброи какво е направил за последните близо четири години: проведени са били реформи в досъдебното производство и охранителната полиция, възстановена е ГДБОП, направени са успешни полицейски операции.

„Акцентът в бъдеще ще е въвеждането на нови технологии“, каза Цветанов и допълни, че трябва повече полицаи да бъдат прехвърлени в малките населени места, където има голям проблем с престъпността.

Цветанов говори за реформи на фона на продължаващото бедствие в сферата на разследващата полиция. Заплатите в системата са ниски, докато има претоварване на дознателския апарат в големите градове и голям дефицит на оборудване, включително компютри. МВР се забърка и в множество скандали, свързани точно с липсата на публичност – даренията от разследвани лица и собствени фирми, както и непредоставянето на договорите за полицейска охрана.

Министерството не направи нищо за изграждането на Единната информационна система за противодействие на престъпността. През целия мандат на Цветан Цветанов статистиката отчиташе и намаляване на разкриваемостта на престъпленията, коментира „Медиапул“.

#Цветан Цветанов #МВР #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници