Протестиращите срещу приватизацията на БДЖ са закъснели

Протестиращите срещу приватизацията на БДЖ са закъснели
Според Московски хората е трябвало да протестират, когато БДЖ са теглили непосилни заеми по времето на Тройната коалиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Ивайло Московски заяви, че протестиращите срещу процесите в БДЖ са „много закъснели“.

„Ако хората протестират днес срещу тези процеси, аз ще им кажа: скъпи мои, много сте закъснели. Трябвало е да протестират по времето, по което компанията е правила тези заеми“, съобщи Московски.

Според него демонстрациите е трябвало да се състоят, когато дружеството е теглило заеми по времето на правителството на Станишев.

БДЖ е натрупала около 840 млн. лв. дългове към банки и държавата няма ангажимент към тях.

„Ако в момента се вземе решение държавата да влезе в ангажимент, ние трябва да попитаме гражданите дали са съгласни да плащат 840 милиона лева“, каза Московски на пресконференция, предава ИА „Фокус“.

Според министърът в оставка, ако кредиторите започнат активно да събират дължимото им, компанията ще „е приключила за дни“.

Той сподели още, че някои от евентуалните приватизатори на БДЖ „Товарни превози“ са започнали да се отказват.

„От Агенцията по приватизация ми споменаха, че някои от евентуалните купувачи са доста притеснени“, каза Московски, добавяйки, че в агенцията се провеждат срещи с евентуални купувачи, но няма информация кой се е отказал.

#Ивайло Московски #БДЖ "Товарни превози" #дългове #приватизация #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници