Любен Корнезов: И следващият кабинет може да не заработи

Любен Корнезов: И следващият кабинет може да не заработи
Корнезов се надява след предсрочните избори през май да не се стигне до патова ситуация, която да не позволи да бъде съставено правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не е нужно парламентът да дава допълнителни правомощия на служебното правителство - в свое решение от 1992 г. Конституционният съд е разписал ясно правомощията на служебния кабинет и той не трябва да взема дългосрочни решения, обвързващи държавата, заяви депутатът от Коалиция за България проф. Любен Корнезов.

Той се надява след предсрочните избори през май да не се стигне до патова ситуация, която да не позволи да бъде съставено правителство, съобщава Дарик.

„Дано да не стане, но и следващият парламент може да бъде блокиран. Никоя парламентарна група няма да има мнозинство най-вероятно. Ще трябва пак разпускане, пак служебни правителства, пак блокаж на цялата държава“, обясни Корнезов.

„Аз поне не виждам личност кой да бъде обединител. Всички уважения към днешния президент, може да не го обичам, но му вярвам, не споделям неговите възгледи, но го ценя като специалист“, заяви още Корнезов.

#Коалиция за България #Любен Корнезов #служебен кабинет #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници