Иван Костов: Борисов показа, че не различава доброто от злото

Иван Костов: Борисов показа, че не различава доброто от злото
Вместо да бъде поредното правителство на политическа и финансова стабилност, това правителство се оказа третото провалено редом с правителствата на Луканов и Виденов, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов показа, че е напълно неспособен да различава доброто и злото, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов по време на заключителното заседание на 41-вото Народно събрание.

По думите му носталгията на Борисов по миналото е довела до нееднократна реабилитация на комунистическия лидер Тодор Живков.

„Вместо да бъде поредното правителство на политическа и финансова стабилност, това правителство се оказа третото провалено редом с правителствата на Луканов и Виденов“, обяви още Костов от парламентарната трибуна.

По думите му правителството на ГЕРБ е разполагало с 20% по голям бюджет от 2008 г., но не е успяло да изведе страната от икономическата криза, въпреки че е имало всички предпоставки да го стори.

Иван Костов обвини управляващите, че не са провели необходимите реформи и резултатът от това е, че все повече българи нямат достъп до качествено здравеопазване и образование.

По думите му Народното събрание не е успяло да излъчи правителство, защото не е постигнало съгласие за антимонополна политика.

„Ключови назначения в съдебната власт бяха договорени между управляващи и опозицията“, каза още лидерът на ДСБ.

„Вътрешният министър обвини в убийство невинни лекари и това бе прието за правораздаване“, обяви Костов.

По думите му ГЕРБ са спечелили изборите „с лъжата, като едно друго движение през 2001 г., че знаят пътя към благоденствието на страната за 800 дни“.

#Иван Костов #Бойко Борисов #Тодор Живков #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници