Станишев: Всички от кабинета „Борисов“ да бъдат освободени

Станишев: Всички от кабинета „Борисов“ да бъдат освободени
Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев заяви, че настоящото правителство ще може да разчита на подкрепа за разумни действия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев призова за освобождаване на всички политици в министерствата, участвали в предишното управление, за да се гарантира независимостта на служебния кабинет.

Това е била практиката на всички служебни премиери у нас до сега, уточни Станишев пред журналисти в Брюксел.

Той изрази притеснения от „оставането на скандални личности като зам.-министър Светлана Боянова“ в Министерството на земеделието и храните, което определи като „замитане на следите на корупционните практики и на грабежа в това министерство“.

Според него МВР е било „политическият щаб на ГЕРБ“, а досегашните областни управители и сменените полицейски ръководства не гарантират честни избори, съобщава бТВ.

Станишев призова служебното правителство да каже каква е истината за състоянието на бюджета.

„Фирмите са съсипани, болниците са във фалит, държавните предприятия са източени, контрабандата е достигнала неимоверни размери. Ако служебното правителство иска да е почтено към хората, трябва да каже какво е наследството“, заяви Станишев.

Лидерът на Партията на европейските социалисти допълни, че отношението на социалистите към служебния кабинет ще се формира според неговите действия и че настоящото правителство ще може да разчита на подкрепа за разумни действия.

#Сергей Станишев #служебен кабинет #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници