Лютви Местан: Доган не дърпа конците в ДПС

Лютви Местан: Доган не дърпа конците в ДПС
Лютви Местан препоръча на бившия премиер Бойко Борисов да се извини на Ахмед Доган за клеветата, че бившият лидер на ДПС е поръчал атентат срещу него. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Грешат тези, които си мислят, че Ахмед Доган дърпа конците на ДПС. Това е тежка заблуда, опит да се принизи желанието му да се оттегли“, обяви пред Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му е възможно почетният председател на движението да се кандидатира за депутат.

Местан препоръча на бившия премиер Бойко Борисов да се извини на Ахмед Доган за клеветата, че бившият лидер на ДПС е поръчал атентат срещу него.

„Един български държавник трябва да има силата да излиза от властта с достойнство“, добави Местан.

По отношение на изказването на шефа на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов, че няма да гласува нито за БСП, нито за ДПС, за да им попречи да влязат във властта, Местан подчерта, че не отрича правото му да има политически пристрастия.

„Ние не се нуждаем от гласа на този професор. Дори е добре, че той ще гласува против нас, но да не го прави от позицията на председателя на Управителния съвет на „Информационно обслужване“, добави лидерът на ДПС.

Местан добави, че няма претенции за чистка в администрацията, но е доволен от думите на служебния премиер Марин Райков, че „ще се вземат мерки да не се наблюдава грозната картина от последните избори - служители от държавната администрация да действат като партийни пропагандатори на ГЕРБ“.

„Хората от държавната администрация също имат право на политически пристрастия, но нямат право на пропагандна дейност в полза на една или друга партия, особено когато са на работа“, заяви председателят на ДПС.

#Ахмед Доган #Лютви Местан #Марин Райков #Михаил Константинов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници