НСИ: Разходите на работодателите нарастват

НСИ: Разходите на работодателите нарастват
Изключение от общата тенденция е строителството. Там общите разходи на работодателите за един отработен час намаляват с 2.4%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 5.1% спрямо четвъртото тримесечие на 2011 г., като увеличението в индустрията е 2.9%, а в услугите - 9.1%, сочат данни на Националния статистически институт за четвъртото тримесечие на 2012 г.

Изключение от общата тенденция е строителството. Там общите разходи на работодателите за един отработен час намаляват с 2.4%.

По икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2012 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Други дейности“ - 26.3%, „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети“ - 18.0%, „Операции с недвижими имоти“ - 14.1%, и „Хотелиерство и ресторантьорство“ - 13.8%. Най-голямо намаление на общите разходи за труд е регистрирано в икономическите дейности „Държавно управление“ - с 6.6%, и „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива“ - с 3.9%. В състава на общите разходи за труд разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 5.8% спрямо четвъртото тримесечие на 2011 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 1.7%, предаде БГНЕС.

По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от (-6.1%) за „Държавно управление“ до 29.1% за „Други дейности“.

#Националния статистически институт #НСИ #работодатели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници