Станишев: Борисов увеличи безработицата със 100%

Станишев: Борисов увеличи безработицата със 100%
„Колко гьонсурат трябва да бъдеш, за да имаш наглостта сега да обещаваш светли бъднини, като си имал цялата власт в държавата за последните 3,5 г.“, попита Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини бившия премиер Бойко Борисов, че е увеличил безработицата в България със 100%.

„Ситуацията е катастрофична действително в резултат от управлението на Борисов. Това се постигна само за 3,5 г. управление на ГЕРБ и на г-н Борисов“, заяви Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Съсипаха доходите на българите, тяхната работа, толкова много, че цял един мандат няма да е достатъчен, за да върнем и заетостта, и доходите като покупателна способност на нивата от 2009 г. и това трябва да се каже честно и почтено“, допълни лидерът на БСП.

Той подчерта, че намалението на безработицата в периода 2005-2009 г. е с 31% надолу.

„А Борисов успя да постигне почти 100% увеличение на безработицата, това е рекордно за цяла Европа. С изключение на страните, които са фалирали, няма други такива увеличения на безработицата. По темпо на нарастване на безработицата сме тъжен рекордьор“, констатира Станишев.

„Питам господин Борисов каква отговорност поема той лично за тези 420 000 безработни? Кой е довел тези хора до улицата? Колко гьонсурат трябва да бъдеш, за да имаш наглостта сега да обещаваш светли бъднини, като си имал цялата власт в държавата за последните 3,5 г. ГЕРБ сега обещават нова лява политика, защо не я правиха, като имаха тази възможност?“, завърши Станишев.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници