Сидеров иска обяснение защо не го пускат на заседанието на кабинета

Сидеров иска обяснение защо не го пускат на заседанието на кабинета
Според Волен Сидеров правителството е служебно и няма как да ограничава достъпа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров очаква писмен отговор от оторизирано лице от администрацията на Министерския съвет, който да каже на какво основание е отказан достъп на партията до първото заседание на служебното правителство, съобщи „Фокус“.

Искаме да видим как протича заседанието на Министерския съвет, в това няма нищо смущаващо, заяви пред журналисти Сидеров, след като охраната не го допусна до правителственото заседание.

„Искаме прозрачност, присъствие на заседанието на Министерския съвет, няма да гласуваме“, увери той.

Според него правителството е служебно и няма как да ограничава достъпа.

Павел Шопов от „Атака“ заяви, че от партията е подадено заявление на присъствие на заседание на Министерския съвет на 13 март в качеството им на депутати, когато все още Народното събрание не е било разпуснато.

В писмото си Волен Сидеров е заявил, че във връзка със създаденото обществено напрежение в страната и необходимостта от прозрачност в управлението на държавата в периода до съставянето на законно избрано правителство настоява на заседанията на Министерския съвет да бъдат допускани самият той и още девет членове на „Атака“.

Според писмото до министър-председателя Марин Райков от 13 март като народни представители от „Атака“ те имат право на достъп до класифицирана информация до полагането на клетва от следващия парламент съгласно Закона за защита на класифицираната информация.

#Волен Сидеров #Марин Райков #служебно правителство #Павел Шопов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници