Правителството определи цените за предизборните предавания по БНТ и БНР

Правителството определи цените за предизборните предавания по БНТ и БНР
Кампанията ще се отразява чрез клипове, хроники и диспути, договорени между БНТ и БНР и представители на партиите, коалициите и инициативните комитети. Снимка: "Фокус"
A A+ A++ A

Министерски съвет прие постановление, с което определя тарифата, която партиите, коалициите и инициативните комитети ще заплащат за предизборните предавание по Българската национална телевизи и Българското национално радио.

Тарифата е изготвена в съответствие с предложенията на ръководствата на БНТ и БНР, а редът и условията за провеждане на предизборната кампания са уредени в Изборния кодекс, съобщава „Фокус".

Кампанията ще се отразява чрез клипове, хроники и диспути, договорени между генералните директори на БНТ и БНР и упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети.

Цената за минута клип, излъчен по БНТ в различните часови пояси през делничните дни, ще струва между 330 лв. и 2255 лв., а през почивните дни между 330 лв. и 2800 лв.

Встъпителните и заключителните клипове ще струват по 1400 лв. на минута, а хрониките, в чиято цена са включени и разходите за изработка на репортажа, ще струват между 920 лв. и 1150 лв. на минута в зависимост дали се излъчват в делничен или почивен ден.

Минута диспут по БНТ ще струва между 180 лв. и 200 лв., като са одобрени и по-ниски цени за излъчване по БНТ 2 и БНТ Свят.

Излъчването на клип до 30 секунди в радиопредаванията на програма „Хоризонт" на БНР ще струва 150 лв. и 190 лв. според часовия пояс, хрониката е 300 лв. на минута, а диспутът – 70 лв. на минута.

#предизборни предавания #тарифи #БНТ #БНР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници