Предлагат кандидати за преброител на изборите до 26 март

Предлагат кандидати за преброител на изборите до 26 март
A A+ A++ A

Кандидатите за преброител на изборите на 12 май ще бъдат предлагани до 26 март, реши кабинетът на първото си заседание в сряда.

„Изборът за преброител е регламентиран по определен начин. Предстои да бъде проведен конкурс и до 26 март очакваме да бъдат внесени кандидатурите на евентуалните кандидати", поясни премиерът Марин Райков.

Райков обяви, че е взел решение във връзка с искането на БСП и ДПС шефът на „Информационно обслужване" Михаил Константинов да бъде отстранен, но ще го обяви след като приключи изборът за преброител.

Премиерът изказа мнението, че ако сподели решението си за Михаил Константинов, това може да повлияе върху избора на преброител.

„Имахме нелек и некратък разговор с проф. Михаил Константинов", призна Райков, цитиран от „Фокус".

„Вероятно знаете моята оценка за неговите изявления, които хвърлят съмнение върху неговата политическа безпристрастност. Тази моя оценка е абсолютно категорична и съответства с оценката на редица политически лидери", обяви премиерът.

„Аз лично нямам никакви основания и не поставям под въпрос нито професионалното достойнство, нито моралния интегритет на проф. Константинов", подчерта Райков.

По думите му всички хипотези, че проф. Михаил Константинов, би могъл да манипулира преброяването, са неоснователни.

#Марин Райков #Михаил Константинов #"Информационно обслужване"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници