Плевнелиев: Искам гражданският борд да заработи

Плевнелиев: Искам гражданският борд да заработи
Плевнелиев отказа да коментира, че точно зам. главният прокурор Ася Петрова ще наблюдава законността на изборния процес. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За мен е много важна идеята за граждански борд за изборите много скоро да се въведе в реалния живот, защото това ще гарантира един съвсем нов подход, заяви президентът Росен Плевнелиев.

„Много съм доволен, че служебното правителство пое този ангажимент, а всички неправителствени организации, които в изборите назад във времето са проверявали има ли съмнение, сигнализирали са за нарушения, знаят и могат, са добре дошли в този граждански борд. Надявам се той много скоро да заработи“, добави държавният глава, цитиран от БГНЕС.

„Аз се радвам, че хората разбраха, че за да променят държавата, трябва да припознаят държавата и чрез нейните институции да могат да я променят. Днес част от протестиращите създават партии и граждански движения. Това е много добре. Някои други работят заедно със служебното правителство. Обществените съвети се подготвят. Ще има и много по-широко гражданско представителство“, каза още Плевнелиев.

Плевнелиев отказа да коментира, че точно зам. главният прокурор Ася Петрова ще наблюдава законността на изборния процес на предстоящия парламентарен вот, но подчерта, че за него институциите са най-важни.

„Гражданският борд ще следи много внимателно всичко при провеждането на изборите. Аз искам той да заработи. Тогава няма да има съмнение кой кого назначил и какво казал“, каза президентът.

#Росен Плевнелиев #служебно правителство #мандат #граждански борд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници