Френската полиция претърси дома на Кристин Лагард

Френската полиция претърси дома на Кристин Лагард
Полицаи претърсиха жилището на Лагард в рамките на разследване за продажба на спортна екипировка в банката „Креди Лионе“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи претърсиха жилището на директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард в Париж в рамките на разследване за продажба на спортна екипировка в банката „Креди Лионе“.

„Г-жа Лагард няма какво да крие“, каза адвокатът й Ив Рьопике и посочи, че Лагард не е давала показания по време на разследването.

Кристин Лагард, която беше френски министър на икономиката в периода 2007-2011 г., прибегна до арбитраж, за да разреши спор между „Креди Лионе“ и бизнесмена и бивш министър Бернар Тапи, съобщава БГНЕС.

Арбитражният съд, който е частна юридическа структура, осъди през юли 2008 г. публичния консорциум CDR, който управляваше пасивите на „Креди Лионе“, да изплати на Бернар Тапи обезщетение от 285 млн. евро.

Френското правосъдие започна разследване по решението на арбитражния съд.

Претърсени са също жилищата и офисите на бившия главен секретар на Елисейския дворец Клод Геан, Бернар Тапи и Стефан Ришар, бивш завеждащ кабинета на Кристин Лагард.

#Кристин Лагард #полиция #Бернар Тапи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници