Северна Корея готова с ракетен удар срещу САЩ

Северна Корея готова с ракетен удар срещу САЩ
Въпреки успешното изстрелване на ракета с голям обсег през декември, повечето експерти смятат, че КНДР е на години разстояние от разработването на истинска междуконтинентална балистична ракетa. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Северна Корея приведе армията си в бойна готовност, а стратегическите ракетни отряди са получили нареждане да се подготвят за евентуални удари срещу САЩ, Хавай и Гуам, съобщи държавната осведомителна, предава БГНЕС.

„Главното командване на Корейската народна армия обявява, че всички артилерийски отряди, включително стратегическите ракетни отряди и артилерийските отряди с голям обсег, са поставени в бойна готовност клас А", се казва в комюнике на армията.

„Отрядите трябва да се подготвят за нападение срещу „всички американски военни бази в Азиатско-Тихоокеанския регион, включително континенталната част на САЩ, Хавай и Гуам", както и Южна Корея", се казва още в съобщението.

Въпреки успешното изстрелване на ракета с голям обсег през декември, повечето експерти смятат, че КНДР е на години разстояние от разработването на истинска междуконтинентална балистична ракетa, която да може да удари континенталната част на САЩ.

Хавай и Гуам също са извън обсега на ракетите със среден обхвата на комунистическата държава, но тя все пак би могла да удари американски военни бази в Южна Корея и Япония.

Съобщението на главното командване идва дни след като южнокорейски и американски военни подписаха нов договор за съвместен военен отговор на провокативни действия на Северна Корея.

#Северна Корея #САЩ #ракетен удар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници