Американски политик иска забрана за Google Glass по време на шофиране

Американски политик иска забрана за Google Glass по време на шофиране
A A+ A++ A

Умните очила Google Glass още не са се появили на пазара, но властите в САЩ вече се подготвят със законодателни ограничения около тяхното използване. Републиканецът от Западна Вирджиния Гари Хауел вече е внесъл законопроект, който забранява използването на футуристичната джаджа по време на шофиране. Политикът също така изтъква, че няма нищо против самото устройство и вижда в него бъдещето, но в същото време иска да изостри вниманието и към потенциалните опасности например от гледането на клипове в YouTube по време на шофиране.

Според Хауел Google Glass има сериозен потенциал да нарушава концентрацията на шофьорите и е напълно съпоставимо в това отношение с употребата на мобилни телефони по време на движение. Ако предложението бъде прието, ползването на Google Glass по време на шофиране ще бъде санкционирано със сериозни глоби - 100 долара за първо нарушение. Следващите ще имат кумулативен ефект и второто и третото нарушение ще струват съответно 200 и 300 долара и т.н.

http://techcrunch.com/2013/03/24/west-virginia-lawmaker-seeks-to-ban-drivers-from-wearing-head-mounted-displays-like-google-glass/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници