С Blue Microsoft ще направи Windows 8 подходящ и за малки таблети

С Blue Microsoft ще направи Windows 8 подходящ и за малки таблети
A A+ A++ A

Microsoft наистина се кани да пусне публична версия на Windows Blue по време на конференцията си Build през юни. Това твърди информация от източници на The Verge, която потвърждава по-ранните слухове за плановете на компанията. Според данните по-рано този месец Microsoft са започнали работа по версията milestone preview, която по-късно ще бъде пусната като тестова версия за автори на софтуер и ентусиасти.

Другата информация обаче е по-интересна, тъй като показва посоката, в която са насочени усилията на компанията за разширяване на обхвата на Windows 8. Благодарение на появилата се преди дни неофициална версия стана ясно, че новото издание на платформата ще донесе промени в едновременната работа с две приложения (Snap View).

В момента едното може да заема около 1/4 от екрана, а останалата част остава за другото. В Windows Blue обаче екранното пространство може да бъде произволно, а освен това в двете части ще може да има части от едно и също приложение - например два прозореца в Internet Explorer или един прозорец с входящата пощенска кутия и друг, в който се композира писмо.

Това според The Verge се прави с цел улесняване на работата на платформата със 7" и 8" устройства, които би трябвало да видим при излизането на Windows Blue. Компанията премахва ограничението за резолюцията на Snap View, така че производителите да могат да предложат и по-малки устройства. Звучи интересно и ще е любопитно да видим какъв ще е резултатът от това. Microsoft работи и по редица нови приложения, някои от които вече могат да се видят в Windows Blue - например будилник, калкулатор и диктофон.

http://www.theverge.com/2013/3/27/4152168/windows-blue-public-preview-build-developer-conference

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници