ЧЕЗ: Проверката ще докаже, че спазваме законите

ЧЕЗ: Проверката ще докаже, че спазваме законите
"Ние спазваме законите и изискванията на лицензиите, работим, за да осигурим качествено обслужване на нашите клиенти и оказваме пълно съдействие на всички проверяващи органи", се казва в изявлението на ЧЕЗ с регионален мениджър Петер Докладал. Снимка: БГН
A A+ A++ A

Енергоразпределителното дружество ЧЕЗ изпрати изявление до медиите по повод проверката на Комисията за защита на конкуренцията.

По-рано КЗК и МВР обискираха офисите на ЕРП-тата ЧЕЗ, Енерго про и ЕВН с разрешение от Административния съд в София.

„Компаниите от групата на ЧЕЗ в България работят на регулиран пазар. Тяхната дейност, цени, условия на доставка и Общи условия се одобряват от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Ние спазваме законите и изискванията на лицензиите, работим, за да осигурим качествено обслужване на нашите клиенти и оказваме пълно съдействие на всички проверяващи органи. Убедени сме, че тези проверки ще докажат, че компаниите от Групата на ЧЕЗ в България са прозрачни, коректни и стабилни инвеститори, които работят в пълно съответствие с българското и европейското законодателство", се казва в изявлението.

Проверката имаше за цел да се съберат евентуални доказателства и документи за забранено споразумение и съгласувани действия на дружествата, с които да възпрепятстват смяната на доставчика на електроенергия от потребителите.

#ЧЕЗ #КЗК #проверка #ЕРП-та

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници