Осем коалиции се регистрираха за изборите

Осем коалиции се регистрираха за изборите
Осем коалиции, в които влизат 27 партии, са подали заявление в ЦИК за участие на парламентарните избори на 12 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осем коалиции са подали заявление в ЦИК за участие на парламентарните избори на 12 май, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов, цитиран от БГНЕС.

Осемте коалиции са съставени от 27 партии. Коалициите можеха да подават документи в ЦИК за участие в изборите до 17 ч. в понеделник.

От подадените заявления до крайния срок 18 часа на 27 март бяха регистрирани бяха 63 партии за участие в изборите, като четири партии обжалват отказ на ЦИК за регистрация.

Документи за регистрация в понеделник подадоха от Коалиция за България, които ще участват в познатия от предишното Народно събрание формат, съобщи БНТ.

Документи за съвместно участие в изборите подадоха ДСБ и Български демократически форум. С тях обаче не бяха представители на партия "Синьо единство" на Надежда Нейнски.

Председателят на националния предизборен щаб на ДСБ Веселин Методиев обясни, че причината е организационна, тъй като новата партия има да урежда още документи. Той увери, че листите на коалицията ще са отворени и за хората на Надежда Нейнски.

Другата коалиция, която се регистрира днес, е "Горда България", в която влизат ГОРД на Слави Бинев, "Свободен народ" на Алексей Петров, ОБТ на Кръстьо Петков и партия "Защита".

От коалицията обявиха, че ще предложат места в листите си и на някои от лидерите на протестите.

#избори #ЦИК #коалиции #Надежда Нейнски #Веселин Методиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници