Кабинетът обяви приоритетите си

Кабинетът обяви приоритетите си
Правителството на Марин Райков се ангажира с пълен одит на енергетиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пълен одит на енергетиката по цялата верига производство-пренос-разпределение, включително международен, е сред приоритетите на служебното правителство на Марин Райков, публикувани на сайта на Министерски съвет.

Кабинетът се ангажира да сезира Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе за наличие на монополи преди парламентарните избори на 12 май.

Ще бъдат изготвени и препоръки за опростяване на фактурите за ток.

Особено внимание правителството ще обърне на изпълнението на бюджета за 2013 г.

Сред приоритетите, които кабинетът си поставя, е и изплащане на дължимите от правителството средства към малките и средните предприятия и подкрепа за създаване на работни места и инвестиции.

Във връзка с изборите правителството се ангажира с актуализация на изборните списъци, мерки за предотвратяване на престъпления, свързани с изборния процес, както и ефективен контрол при обработката на резултатите от изборите.

Кабинетът на Марин Райков обещава още да поддържа темпа на изпълнение на оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, финансирани със средства от ЕС.

Ще бъде продължен и процесът по договаряне на европейското финансиране до 2020 г.

Сред приоритетите на правителството е и продължаване на изграждането на национални инфраструктурни проекти като Дунав мост 2, магистралите "Тракия", "Струма" и "Марица".

#Марин Райков #служебно правителство #приоритети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници