Райков: Областните управители с партийни ангажименти да излязат в отпуск

Райков: Областните управители с партийни ангажименти да излязат в отпуск
Марин Райков изтъкна, че за първи път в последните години се провежда подобна среща в страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков призова областните управители, които имат партийни ангажименти за изборите, да излязат в отпуск или да се откажат от ангажиментите, които са поели, съобщава БГНЕС.

„Тези, които имат партийни функции, и тези, които изпълняват координаторски функции за съответна политическа сила в рамките на изборите, нека да предприемат необходимите мерки и от началото на кампанията било да излязат в отпуск, било да преосмислят своите ангажименти към съответната политическа сила“, призова Райков.

Премиерът добави, че това е в съответствие с желанието му да отправи ясно послание към българската общественост, че областните управители ще бъдат безпристрастни.

„Искам да отправя към вас един конкретен апел, включително и личен. Аз не държа вие да забравите кой ви е назначил, но искам да имате предвид кой е човекът, който очаква от вас да работите с него за успешното провеждане на тези избори“, добави още Райков.

Марин Райков изтъкна, че за първи път в последните години се провежда подобна среща в страната.

„Значението на този диалог е съществено поради много причини. Първата причина са всички произтичащи от закона ангажименти, които всички заедно трябва да изпълним. Втората е специфичната ситуация, свързана със социалния климат, в който се провеждат изборите за Народно събрание“, каза той.

Премиерът съобщи, че Изборният борд към Министерския съвет ще започне работа в сряда.

Той трябва да набележи съвместно с представители на неправителствените организации конкретните задачи и теми, които ще бъдат в центъра на нашето внимание в периода на подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание, припомни Марин Райков.

#избори #среща #Областни управители #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници