Смъртни заплахи срещу кипърски лидери заради депозитите

Смъртни заплахи срещу кипърски лидери заради депозитите
Най-голямата финансова институция в страната – Bank of Cyprus, ще бъде оздравена чрез „подстригване“ на депозитите над 100 000 евро. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Писмо със смъртни заплахи срещу президента на Кипър Никос Анастасиадис и управителя на Централната банка Паникос Димитриадис и техните семейства е било получено в редакцията на местния в. „Политис“, съобщи БНР.

Президентът и управителят на Централната банка трябва веднага да спрат подстригването на депозитите, изискват авторите на писмото, нарекли се „Група за спасение на влоговете“.

В противен случай животът им, както и този на семействата им, е в опасност, заканват се от групата, която за първи път се появява в публичното пространство.

От „Група за спасение на влоговете“ обаче предупреждават управниците да не блъфират и да не я подценяват.

В писмото се съдържат ясни заплахи, като неизвестните лица твърдят, че са готови и за престъпна дейност, дори са платили на хора да се ангажират.

Те обявяват, че имат начин да знаят къде е всеки член на семействата на Анастасиадис и Димитриадис във всеки един момент, като ще започнат от техните внуци и деца.

По стила на писмото и допуснатите грешки се смята, че авторът му е с основно образование.

Писмото е предадено на полицията за по-нататъшно разследване. Според информации заплахите срещу управителя на Централната банка Паникос Димитриадис са започнали от доста време, а през миналата седмица децата му са спрели да ходят на училище.

Според решението на Еврогрупата най-закъсалата банка в Кипър – Laiki Bankq се закрива, а най-голямата финансова институция в страната – Bank of Cyprusq ще бъде оздравена чрез „подстригване“ на депозитите над 100 000 евро. Големите вложители и в двете банки ще претърпят сериозни загуби.

#Кипър #смъртни заплахи #депозити #Никос Анастасиадис #Паникос Димитриадис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници